Novinky

Uganda Bugisu AA 250g
Novinka

Uganda Bugisu AA 250g

Obj. čislo: 104
Bohaté a plné telo, s tónmi tmavej čokolády a melasy, s nižšou kyslosťou ako väčšina východoafrických káv. „Bugisu“ okolo hory Elgon označuje geografickú oblasť vo východnej Ugande pri hranici s Keňou, kmeň Bugisu ktorý pochádza zo severozápadných oblastí hôr, ale aj synonymum pre kávu najvyššej kvality z Ugandy. Štruktúra fariem je tu podobná ako v Etiópii a Keni. 85 % všetkej vypestovanej kávy pestujú drobní pestovatelia, ktorý pestujú kávu spolu s tradičnými potravinárskymi plodinami. Uganda je častejšie spájaná s Robustou, ktorá je v tejto oblasti pôvodná, ale má obrovský potenciál produkovať aj vysokokvalitné, špeciálne Arabiky, spolu so zavádzaním nových výrobných a spracovateľských metód. Triedou AA sú označované kvalitné kávové zrná, kde 90% je väčších ako scr.17 a tolerancia defektov je 5%.

6,60 €  

-+
Uganda Bugisu AA 500g
Novinka

Uganda Bugisu AA 500g

Obj. čislo: 204
Bohaté a plné telo, s tónmi tmavej čokolády a melasy, s nižšou kyslosťou ako väčšina východoafrických káv. „Bugisu“ okolo hory Elgon označuje geografickú oblasť vo východnej Ugande pri hranici s Keňou, kmeň Bugisu ktorý pochádza zo severozápadných oblastí hôr, ale aj synonymum pre kávu najvyššej kvality z Ugandy. Štruktúra fariem je tu podobná ako v Etiópii a Keni. 85 % všetkej vypestovanej kávy pestujú drobní pestovatelia, ktorý pestujú kávu spolu s tradičnými potravinárskymi plodinami. Uganda je častejšie spájaná s Robustou, ktorá je v tejto oblasti pôvodná, ale má obrovský potenciál produkovať aj vysokokvalitné, špeciálne Arabiky, spolu so zavádzaním nových výrobných a spracovateľských metód. Triedou AA sú označované kvalitné kávové zrná, kde 90% je väčších ako scr.17 a tolerancia defektov je 5%.

13,20 €  

-+