• Úvod
  • >>
  • Surová zelená káva

Surová zelená káva

Colombia Supremo Scr. 18 1000g

Colombia Supremo Scr. 18 1000g

Obj. čislo: 302
Delikátna a bohatá chuť s plným telom, s jemnou aciditou, tónmi kakaa, orechov a kandizovaného ovocia. Kolumbia sa môže pochváliť širokou škálou podnebia a geografických podmienok, ktoré následne vytvárajú jedinečné chute kávy. To tiež znamená, že doby zberu sa značne líšia a čerstvá káva je tak dostupná takmer po celý rok. Káva sa pestuje pozdĺž troch hrebeňov pohoria Andy, vo vysokých nadmorských výškach, na vulkanickej pôde. Supremo sú označované najkvalitnejšie kolumbijské kávy, s najväčším zrnom. Federácia kolumbijských pestovateľov kávy FNC zastupuje približne 540 000 producentov z celej Kolumbie. Ikonické logo FNC, farmár Juan Valdez a jeho oslica Conchita, zdobí nespočetné vrecia s kávou s Kolumbie.

18,20 €  

-+
Peru SHB Grade 1 EP 1000g

Peru SHB Grade 1 EP 1000g

Obj. čislo: 304
Intenzívne telo, aróma s nádychom sladu a karamelu, obohatená vôňou pražených gaštanov. Pretrvávajúca kakaová dochuť, nízka kyslosť. V Peru sa pestuje káva vo vysokých nadmorských výškach, čo je základ pre výrobu kvalitných káv. 70% kávy pochádza zo severu, väčšina kávy je organická. Približne 90% kávy sa dopestuje na 120 000 malých farmách, z ktorých väčšina obrába asi 2 ha pôdy. Peruánske odrody sú pestované a predávané mixované. SHB (Strictly Hard Beans) označuje kávu pestovanú v nadmorskej výške nad 1400 m, jej akosť vyjadruje označenie Grade 1.

17,70 €  

-+
Ethiopia Limu Washed 1000g

Ethiopia Limu Washed 1000g

Obj. čislo: 305
Dobre vyvážené telo, vínová a korenistá príchuť, s ovocno-kvetinovými tónmi, príjemne sladká a živá. Má relatívne nižšiu kyslosť v porovnaní s inými africkými kávami. Má podobný chuťový profil ako Sidamo, ale je jemnejšia. Pochádza zo západnej Etiópie, z Etiópskej vysočiny, známej bohatou červenou ílovitou pôdou, vysokohorským, chladnejším a vlhkejším počasím, ideálnym pre rast kávovníka. V Etiópii dominuje systém zberu, kde tisíce farmárov dodáva kávu družstvám alebo organizáciám, ktoré zrná triedia, miešajú podľa regiónov a predávajú s názvami odkazujúcimi na región alebo spôsob spracovania. Limu je obchodný názov, pod ktorým je exportovaná káva spracovaná mokrou metódou. Ak káva prejde suchou pozberovou úpravou nazýva sa Djimmah.

18,40 €  

-+
Honduras SHG EP Buena Onda 1000g

Honduras SHG EP Buena Onda 1000g

Obj. čislo: 311
Káva so zamatovým, zaobleným telom, spája živú chuť citrusov so sladkosťou kôstkového ovocia ako marhuľa, s hladkým orieškovým podtónom. Pochádza zo juhozápadného regiónu San José pri hranici so Salvádorom. Honduras je 7. najväčší producent na svete, ktorý vie vypestovať veľmi čisté a komplexne chutiace zrná. Klasifikácia SHG (Strictly high growing), znamená, že káva bola pestovaná vo vyššej nadmorskej výške, pri nižšej teplote, čo znamená pomalšie dozrievanie a hustejšie zrno. EP (European preparation), maximálne 8 defektov na 300g.

18,60 €  

-+
Brazil Santos Dulce NY2/3 Scr. 15/16 SS FC 1000g

Brazil Santos Dulce NY2/3 Scr. 15/16 SS FC 1000g

Obj. čislo: 312
Plné telo, sladká aróma s tónmi sladu, kakaa a pražených lieskových orieškov. Káva s nízkou aciditou a bohatou cremou, ideálna pre espresso. Pestovanie kávy na nižších kopcoch a rovinách južného Minas Gerais, umožňuje využitie mechanického zberu na veľkých pestovateľských plochách. Sul de Minas je najväčší kávový región v Brazílii, známy produkciou Arabica káv a produkuje približne 30% celkovej brazílskej produkcie Arabica. Je ľahko dostupný cez najväčší brazílsky kávový prístav Santos. Screen size veľkosť kávového zrna je 15/16, klasifikácia povoleného množstva defektov v dávke je N.Y. 2/3 podľa Green Coffee Association New York. Podľa brazílskeho cupping systému je označená ako SS strictly soft - chuť bez hard, rioy príchutí spôsobených fermentáciou, FC fine cup - specialty grade.

16,90 €  

-+
Guatemala SHB Huehuetenango 1000g
Novinka

Guatemala SHB Huehuetenango 1000g

Obj. čislo: 313
Ovocný chuťový profil s tónmi čokolády, citrusov a pomaranča, vyvážené okrúhle sladké telo so strednou kyslosťou. Huehuetenango je nevulkanická oblasť s vysokou nadmorskou výškou a konzistentnou mikroklímou, umožňujúcou pestovanie kvalitnej kávy. Vzhľadom na odľahlosť si väčšina farmárov po ručnom selektívnom zbere spracováva kávu sama. Označenie Strictly Hard Bean (SHB) určuje nadmorskú výšku, v ktorej bola káva pestovaná, musí byť viac ako 1200 m n.m. Vyššia nadmorská výška a nižšie teploty znamenajú, že kávové zrno dozrieva pomalšie a má hustejšie zrno.

18,40 €  

-+