• Úvod
  • >>
  • Surová zelená káva

Surová zelená káva

Brazil Cerrado N.Y. 2 Scr. 17/18 SS FC 1000g

Brazil Cerrado N.Y. 2 Scr. 17/18 SS FC 1000g

Obj. čislo: 301
Plné telo, sladká aróma s tónmi sladu, kakaa a pražených lieskových orieškov. Káva s nízkou aciditou a bohatou cremou, ideálna pre espresso. Relatívne plochá topografia oblasti Cerrado umožňuje využitie mechanického zberu na veľkých pestovateľských plochách a zároveň zabezpečuje určitú konzistenciu kvality pri výbere optimálneho času na zber kávových zŕn, ktoré zvyčajne dozrievajú v postupne v priebehu štyroch mesiacov. Klasifikácia NY2 znamená maximálne 6 sekundárnych defektov a žiadne primárne, 17/18 "Screen size" veľké zrno, SS "Strictly Soft" (chuť bez hard, rioy príchutí spôsobených fermentáciou), FC "Fine Cup" specialty grade.

14,80 €  

-+
Dominica Barahona AA 1000g

Dominica Barahona AA 1000g

Obj. čislo: 308
Barahona je pravdepodobne najznámejšia pestovateľská oblasť v Dominikánskej republike. Táto karibská káva je považovaná za podobnú jamajským kávam. V nadmorskej výške 600 až 1300 m n.m. sa produkuje plná, sladká káva, s nízkou kyslosťou a čokoládovými tónmi. Väčšinou sa pestuje organicky, na malých farmách, v tieni pod pôvodnými borovicami, guavami a makadamovými orechmi. Ručne sa zbiera a potom suší na slnku na veľkých terasách. Vzhľadom na podiel exportu Dominikánskej republiky na svetovom trhu len 0,3% je to raritná káva. Triedou AA sú označované kvalitné kávové zrná, ktoré sú väčšie a majú nižšiu toleranciu defektov.

17,20 €  

-+
Peru SHB Grade 1 EP 1000g

Peru SHB Grade 1 EP 1000g

Obj. čislo: 304
Intenzívne telo, aróma s nádychom sladu a karamelu, obohatená vôňou pražených gaštanov. Pretrvávajúca kakaová dochuť, nízka kyslosť. V Peru sa pestuje káva vo vysokých nadmorských výškach, čo je základ pre výrobu kvalitných káv. 70% kávy pochádza zo severu, väčšina kávy je organická. Približne 90% kávy sa dopestuje na 120 000 malých farmách, z ktorých väčšina obrába asi 2 ha pôdy. Peruánske odrody sú pestované a predávané mixované. SHB (Strictly Hard Beans) označuje kávu pestovanú v nadmorskej výške nad 1400 m, jej akosť vyjadruje označenie Grade 1.

15,30 €  

-+
Ethiopia Limu Gr. 1 Washed 1000g

Ethiopia Limu Gr. 1 Washed 1000g

Obj. čislo: 305
Dobre vyvážené telo, vínová a korenistá príchuť, s ovocno-kvetinovými tónmi, príjemne sladká a živá. Má relatívne nižšiu kyslosť v porovnaní s inými africkými kávami. Má podobný chuťový profil ako Sidamo, ale je jemnejšia. Pochádza zo západnej Etiópie, z Etiópskej vysočiny, známej bohatou červenou ílovitou pôdou, vysokohorským, chladnejším a vlhkejším počasím, ideálnym pre rast kávovníka. V Etiópii dominuje systém zberu, kde tisíce farmárov dodáva kávu družstvám alebo organizáciám, ktoré zrná triedia, miešajú podľa regiónov a predávajú s názvami odkazujúcimi na región alebo spôsob spracovania. Limu je obchodný názov, pod ktorým je exportovaná káva spracovaná mokrou metódou. Ak káva prejde suchou pozberovou úpravou nazýva sa Djimmah.

16,30 €  

-+
Vietnam Arabica Scr. 18 Blue Son La 1000g
Novinka

Vietnam Arabica Scr. 18 Blue Son La 1000g

Obj. čislo: 309
Vietnam je druhý najväčší producent kávy na svete, 95% produkcie tvorí robusta. Káva Arabica „Blue Son La“ pochádza zo severozápadného regiónu Son La, kde vyššia nadmorská výška ako je priemer vo Vietname, severovýchodný monzún, silné zrážky, umožňujú pestovať kávové zrná Arabica najvyššej kvality. „Blue Son La“ je nazývaná kvôli tmavšej farbe zelených zŕn. Jemná chuť kávy je čokoládová, maslová, s vyváženou aciditou, elegantná a ušľachtilá aróma, s tónmi karamelu, pomaranča a orechov. Kávu pestujú miestny certifikovaní farmári, je ručne zberaná, aby sa zabezpečila najvyššia kvalita, ďalšie postupy spracovania spĺňajú najvyššie medzinárodné štandardy.

15,20 €  

-+