Colombia Microlots Finca Las Brisas Pink Bourbon Honey 1000g

Novinka

Bohatá, dobre vyvážená chuť s plným telom, s príjemnou aciditou, ovocno-kvetinové tóny, broskyňa, cukrová trstina, javorový sirup. V cuppingu SCA (Specialty Coffee Association) bola káva hodnotená ako výberová s výsledkom 85-86 bodov. Kolumbia je lídrom v pestovaní jemnej akostnej arabiky. Región Huila sa môže pochváliť perfektnou kombináciou kvalitnej pôdy, rozmanitých mikroklím a vysokých nadmorských výšok. Pomalšie zrenie, vo vyšších nadmorských výškach, kvôli nižším teplotám, umožňuje komplexnejší vývoj chuti v kávových zrnách. Finca Las Brisass sa venuje pestovaniu vysokokvalitných zŕn Bourbon, ktoré zaujmú komplexnými chuťami, kvetinovými a ovocnými podtónmi. Metóda spracovania Honey spočíva v zbere starostlivo vyberaných zrelých kávových zŕn, z ktorých sa pri spracovaní odstráni časť dužiny. Vrstva dužiny ktorá zostane na zrnách pomáha zrnám rozvíjať ich chuť a vôňu. Zrná fermentujú niekoľko dní v kontrolovanom prostredí, čo je zásadný krok pre vytvorenie bohatej a komplexnej kávy. Po fermentácií sa zrná pomaly a jemne sušia v tenkých vrstvách, aby uschli rovnomerne. Proces sušenia môže v závislosti od počasia a vlhkosti trvať až 25 dní.

Cena s DPH:
19,00 €
Cena bez DPH:
15,97 €
 
Obj. čislo:
302
Výrobca:
www.prazenakava.sk
-+

Colombia Microlots Finca Las Brisas Pink Bourbon Honey 1000g

Bohatá, dobre vyvážená chuť s plným telom, s príjemnou aciditou, ovocno-kvetinové tóny, broskyňa, cukrová trstina, javorový sirup. V cuppingu SCA (Specialty Coffee Association) bola káva hodnotená ako výberová s výsledkom 85-86 bodov. Kolumbia je lídrom v pestovaní jemnej akostnej arabiky. Región Huila sa môže pochváliť perfektnou kombináciou kvalitnej pôdy, rozmanitých mikroklím a vysokých nadmorských výšok. Pomalšie zrenie, vo vyšších nadmorských výškach, kvôli nižším teplotám, umožňuje komplexnejší vývoj chuti v kávových zrnách. Finca Las Brisass sa venuje pestovaniu vysokokvalitných zŕn Bourbon, ktoré zaujmú komplexnými chuťami, kvetinovými a ovocnými podtónmi. Metóda spracovania Honey spočíva v zbere starostlivo vyberaných zrelých kávových zŕn, z ktorých sa pri spracovaní odstráni časť dužiny. Vrstva dužiny ktorá zostane na zrnách pomáha zrnám rozvíjať ich chuť a vôňu. Zrná fermentujú niekoľko dní v kontrolovanom prostredí, čo je zásadný krok pre vytvorenie bohatej a komplexnej kávy. Po fermentácií sa zrná pomaly a jemne sušia v tenkých vrstvách, aby uschli rovnomerne. Proces sušenia môže v závislosti od počasia a vlhkosti trvať až 25 dní.

Región: Huila
Nadmorská výška: do 2000 m n.m.
Pestovanie: v tieni stromov
Odroda: Pink Bourbon
Zber: marec - jún
Spracovanie: Honey